Historie

Starten

Det hele startet i 1999. Da tok vi kontakt med Ragnhild Steinsbu som driver oppdrett på Golden Retrievere under navnet Begora. Tispa vår ble bestilt og den 4. januar 2000 kom vår første Golden hjem. Vi ga henne navnet Mira (Begora's Tamira) - ei nydelig lita jente. Hun ble straks familiens midtpunkt og ga oss mange fine stunder. Etter ei uke tok vi henne med på sin første hyttetur - i storm og uvær. Vi måtte pakke henne innenfor jakka.
Etterhvert tok vi henne med på utstillinger. En del premier ble det, men ingen topplasseringer.

A-Kullet

Dog var det nok til at vi kunne starte prosessen med å sette valper på henne. 1. og 2. forsøk gikk skeis. Men på 3. forsøk i 2005 ble det full klaff med Chribas Colin Chapman (Tommy) fra oppdretter Berit Bondal kennel Chribas. Mira fikk 4 tisper og 1 hanne i mai 2005. Pågangen var stor og ei tispe (Gavi) havnet i Sortland, ei (Lexie) i Nordreisa, ei (Trixie) i Mo i Rana. Hannen (Prince) havna i Meløy. Selv beholdt vi Alexie Tamira også kalt Lexie. 
Mira og 5 små nøster

Første Certet

Etterhvert ble også Lexie dratt med på utstillinger og har gjort det bra - 2 CK'er og så toppet det seg på Ranautstillingen 2007: Cert, BIM. 

Lexie 1.AK 1.AKK CK 1.BTK CERT BIM

B-Kullet

Nå har vi parret Lexie med Fab Four's Classic Adventure (Bernhard) fra kennel Zednora. Det ble full klaff og ultralyd 03.01.08 viste minst 6-7 stk.
Forventet nedkomst månedskifte jan./febr.

Valpene kom den 31.januar 2008. Det var 6 stykker, 2 tisper og 4 hanner. Fødselen gikk kjempefint.

Her er bilde av gjengen 1 uke gamle.

Kennelnavn

Nå har vi endelig fått bekreftet kennelnavnet ArticGolden`s

Levering av B-Kullet

Vi kunne ha hatt mange flere valper for pågangen var stor og en hann, 

Artic Golden`s Bernard (Zero)  havnet på Tjøtta, en hann Artic Golden`s Botonero (Zorro) havnet på Sortland, en hann Artic Golden`s Bouchard (Bamse) havnet i Moen, ei tispe Artic Golden`s Berberana (Kaisa) havnet i  Mo i Rana og ei tispe Artic Golden`s Buvette Tamira (Bella) som vi beholdt selv som er satt ut  til forvert på Mo i Rana.

Bella, samme dag ho var overlevert til forvert

Utstilling

Artic Golden`s Buvette Tamira (Bella) ble etter hvert dratt med på utstillinger,
i 2009 gikk det veldig bra i jk og uk med henne, Lexie klarte seg også bra ho fikk sølvmerket i lydighet og ho gamlemor Mira dro til med 2 stk Bir Vet med HP.
I åpen klasse 2010 gikk det også bra, så nå er ho klar til å parres på neste løpetid.
Vi er heldig som har en så dyktig forvert til henne.
Mira, Lexie og Bella

C-Kullet

Nå har vi parret Bella med N uch Chribas Crew Cut(Victor) fra kennel Chribas. Så nå går vi venter på om ho har blitt drektig.
Forventet nedkomst begynnelsen av febr 2011.
Bella Foto: Tina Bergan

Levering av valper

25. Mars

Nå er tiden inne for å levere tispevalpene til Bella.
Artic Golden`s Chatrina Crianza (Dina) havner på Alterneset Mo I Rana,
Artic Golden`s Cantina Rossa (Troya) havner i Bodø, Artic Golden`s Carisma (Maja) havner i Dalsgrenda Mo I Rana og Artic Golden`s Chianti Tamira (Chianti) blir hos oss Mo I Rana. Artic Goldens Carisma (Maja) kom tilbake til oss i September 2011, og er deleid med Tina Bergan. 
Her er lillejenta våres, Chianti

Medeier

25. September

Etter at valpene til C-kullet var levert tok vi en beslutning at vår fantastiske forvert Tina Bergan skulle være medeier i Kennel Artic Golden.😀😀

Samtidig ble hun medeier i Artic Golden's Buvette Tamira (Bella).🙂

Da vi tok tilbake en valp Artic Golden's Carisma Maja ble hun også medeier i henne.🙂🙃

Bestemor med barnebarna. Alexie Tamira, Artic Golden`s Chianti Tamira og Artic Golden's Carisma Maja

Nyeste kommentarer

14.12 | 00:43

Flotte hunder